Blogger,  Chronisch ziek,  chronische pijn,  collageenziekte,  Dagboek,  Hydrotherapie,  Moe

Dagboek: 21 september 2021 – ups and downs

Follow me

Het is ff geleden dat ik schreef, zo’n 3 weekjes. Ups and downs afgelopen tijd. Veel veel pijn gehad paar weken geleden, ik denk dat de regen ☔ ook mee gespeeld heeft. Nu het beter weer is gaat het iets beter. Ik ben er achter gekomen hoe graag ik ook elke dag wil wandelen 👣dat het me niet lukt me elke dag. Elke keer na het rondje lopen, barst ik van de heuppijn, pijn in de onderrug en druk op mijn ribben van de scoliose wat door dreunt in mijn nek en hoofd. 😤😖Dus ik heb mijn streven verlegd naar 2x per week dat rondje te proberen te lopen.

hydrotherapie
Helaas is deze zomer ☀ niet echt geworden wat ik had gehoopt en ik denk voor velen mensen ook niet. 😔 Ik heb al 100 x vertelt, denk ik, hoe belangrijk hydrotherapie voor me is. 🏊‍♀️
Ik heb helaas dus ook niet thuis, in het zwembad “kunnen hangen”,om minder pijn te hebben, maar ook geen oefeningen kunnen doen. 😥

De keren dat ik er in heb gezeten kun je op een hand tellen. Ik denk dat het 5x is geweest. Ik kan het zwembad niet op temperatuur houden. Dit is onbetaalbaar. 💰Ondanks dat ik bubbelfolie om het zwembad heen heb gemaakt, koelt het nog te snel af. Helaas.

Door al bijna 2 jaar niets meer in het water heb gedaan, (omdat de fysio ook verhuisd is) Merk ik wel snel achteruitgang. Maar goed het is wat het is en helaas kan ik nog steeds niet toveren 🙅🔮

familiefeest

Wat wel erg leuk was, is dat we afgelopen weekend een familiefeest 🎉🎈 hebben gehad. Supermooi weer 🌞 en een supermooie locatie. Het was erg leuk. Hoewel ik mij van tevoren flink moet opladen, moet ik het achteraf ook flink bezuren. Maar dat weet ik van te voren en dat is helemaal niet erg. Het was het plezier meer dan waard!

Heel erg vind ik, dat ik me vanochtend verslapen heb 🙈 voor mijn therapie. Gebeurd mij nooit! Maar ik was kapot 😴 en lag de halve nacht wakker van de pijnen was om 6 uur op en ben daarna per ongeluk weer in slaap gedonderd.😴 Het meest erge vind ik, dat ik het juist nu na het drukke weekend zo nodig had.

Maar goed druk weekend gehad en nu ff bijtanken…. ⛽

en dat was de zomer ☹️

We gaan langzamerhand het zwembad weer afbreken, het is zonde van al het werk dit jaar. Het heeft ons 2 weken gekost om het zwembad op te bouwen en de tijd ⏱ zal het leren, hoe lang het duurt om het weer af te breken. Maar het begin is gemaakt.

Mijn oudste dochter is inmiddels begonnen op de HAN social work. Ik ben blij dat ze het naar haar zin heeft tot nog toe. Ik was erg bang voor dit moment omdat ze nog zo jong is. Namelijk 16 jaar. Mijn jongste dochter is nu gestart op T3. Wat zijn het vrolijke meiden en wat geven ze me goede energie ❣ Ze helpen als ik het vraag en maken zelden ruzie. Af en toe een pubertrekje maar dat hoort erbij toch. Ik ben blij dat ik ze heb en ik ben supertrots op hun! 🙏😍💖🙏

Mensen die me kennen weten dat ik een echte dierenvriend ben. Ik heb vroeger altijd honden 🐶 gehad. En nu heb ik een kat.🐱 De reden dat ik ene kat heb is vanwege het uitlaten. De ene keer kan ik redelijk lopen en de andere keer kan ik geen stap zetten. Helaas heb ik ook al 3 katten af moeten geven, ⚰2 zijn er onder een auto gekomen en 1 is er mishandeld. ❌ Ik kan er met mijn pet niet bij dat mensen dit kunnen doen.

huisdieren

De kat welke ik nu nog heb is superslim, maar niet de meest aanhankelijke kat.🐈 Ik mis nog steeds de gezelligheid van een hondje of een aanhankelijkere kat. Maar goed dit speelt al heel lang door mijn hoofd.😵 Ten eerste de kosten om er een bij te nemen rijzen de pan uit. Dan zit je eventueel met dierenarts kosten en het voer… Het is er toch éen meer. En dan vraag ik mij af of mijn huidige kat 😼 ermee om kan gaan. Kortom al deze gedachtes, houd het me tegen om een hondje 🐕 of een kat erbij aan te schaffen.

Als ik een eventueel hondje op mijn scootmobiel leer te zitten, zou het makkelijker zijn om hem/haar uit te laten…. ach ja laat mij er nog maar even over nadenken lol…🐕🐩🐈🐾🐱🐶🐾😻

Dat vind ik naast alle lichamelijke mankementen, het ergste…. alles afwegen bij wat je doet…tellen.. tellen
Ik heb ook een ander leven gekend, daarbij bedoel ik dat ik vroeger ondanks mijn pijn (want die heb ik al heel mijn leven) meer aan kon. De pijnen zijn gewoon verergerd door de overbelastingen van vroeger. De overbelastingen hebben voor hernia’s, slijtage gezorgd en dan zijner nog meer gezondheidsproblemen. Om zo leven is niet mijn keuze geweest…Maar ik ben blij en trots wat ik voor elkaar heb gebokst 💪💖

Tot de volgende keer groetjes Chantal 💪💖🙋

Mijn kat vind het zwembad ook altijd erg interessant 😻

Loading

Translate »