Blogger,  Chronisch ziek,  chronische pijn,  collageenziekte,  Corona,  Dagboek,  Hydrotherapie,  Moe,  Pijn,  scoliose,  silver russell syndroom,  vechten,  YouTube,  zenuwpijn,  Zwemmen

Dagboek: 22 februari 2022 – bad pain days

Follow me

Waar zijn of liggen mijn grenzen? Ik weet het niet en ik zal het denk ook nooit weten. Dat vind ik misschien nog wel een van de moeilijkste dingen, om te accepteren. Want als ik dat wel wist, had ik grip op mijn situatie en kon ik precies incalculeren wat ik per dag aan zou kunnen. Helaas werkt dit bij mij zo niet. 🥲

Corona

Na positief getest te zijn op corona, wat mijn grootste angst was, ben ik nu net uit quarantaine. Eigenlijk heb ik niet veel klachten gehad, gelukkig. 🙏🏻 Wel een raar, benauwd gevoel in mijn keel en veel hoofdpijn. Ik heb nog steeds een “kikker” 🐸 in mijn keel.

Maar goed, gisteren weer thuis op de loopband begonnen. Deze loopband had ik een aantal jaren geleden gekregen van een van mijn beste vriendinnen, ik ben haar nog steeds dankbaar daarvoor… 🙏🏻Helaas kijkt zij mee vanuit de hemel, 😇 ze is 2 jaar geleden overleden aan de vreselijke ziekte kanker… 😪 ze kwam elke dag bij mij langs, voor een kopje koffie ☕️ Mis ze nog steeds heel erg. Ik merk dat ik nu een beetje afdwaal..
Conditie
Ik wil persé op conditie blijven, wat in mijn situatie een lastig stuk is. Daarom probeer ik elke dag te lopen op de loopband. 👣 Toen ik gisteren weer herstartte ,na mijn quarantaine, thuis en op de loopband stond. Had ik aantal keren flinke oplawaaiers in mijn rug naar mijn linkerbeen toe. Dit zijn scherpe stroomstoten, wat ontzettend pijn doet… moet ik dan stoppen of doorgaan? ⛔️🤷🏼‍♀️👣?

Ik weet dat ik dan op zo’n momenten keihard op mijn bek kan vallen, omdat ik echt uitval kan krijgen van dat been. Maar rust roest… ik kan het misschien ook eruit lopen… Goed ik besloot om rustig door te lopen… wil toch op conditie blijven… gelukkig niet op mijn gezicht gevallen maar wel hevige pijnscheuten gehad…😖

Omdat ik in quarantaine heb gezeten waren sommige boodschappen 🛒 een must om weer naar de winkel te moeten. Aangezien ik alles laagdrempelig koop, of in de aanbieding. Moest ik voor een aantal artikelen naar de Aldi. Dat gedaan en later na mijn boodschapjes netjes opgeruimd. De druk op mijn bekken nam alleen maar toe…maar goed ik ben wel wat gewend. 💪🏻

koffie momentje

‘S middags kreeg ik bezoek van mijn oom en tante… super leuk … Ff bijkletsen met een kopje koffie ☕️En een “kuukske” .🍪Toen ik ff gezeten had en de koffiekan wilde pakken.. kon ik amper opstaan.. ik heb dit wel vaker… Het is zo’n vervelend gevoel. Mijn linkerheup, lies en mijn onderrug was een brok ellende. Druk en zeurende uitstralende pijn naar mijn knie.

Nu weet ik dat er aan de heupkom osteofyt vorming zit. Dit is zeg maar dat je bot woekert. Het is ook net alsof die heup vaak blokkeert, aan de andere kant ben ik hypermobiel… en heb ook last van botontkalking, ik weet dat de botontkalking gestabiliseerd is, behalve in mijn heup niet.😪

hoeveel kan een mens hebben?

‘s Avonds heb ik met tranen in mijn ogen staan/zitten te koken. Ik kon letterlijk niet meer op mijn benen staan. 😭 Mijn onderrug en bekken was een groot zeurend, kloppend,uitstralend geheel..ik ben daarna op de bank gaan liggen met een kussen onder mijn knieën. Ik heb zitten janken van de pijn… ook had ik elke keer als ik dan foto iets te drinken🍹 ging pakken. Een drukkende pijn onder mijn ribbenboog… is dit van de scoliose? Duwt er een rib, omdat mijn romp gedraaid staat? ik heb deze pijn sinds een aantal weken… zo nu en dan… maar het viel me gister echt op dat het weg ging als ik op de bank lag… en het terug kwam bij staan. 🤷🏼‍♀️

Nu zit er onder mijn linker ribbenboog ook een flinke “gat” of “kuil” wat waarschijnlijk ook door de scoliose veroorzaakt wordt.. Maar het is erg frustrerend om elke keer zo tegen gehouden te worden, met alles wat ik doe en zoveel pijn te moeten ondergaan. Ik wil zo graag een beetje op conditie blijven… maar goed al met al ben ik nog steeds blij dat ik nog lopen kan.. 👣 Ik weet dat er een kans bestaat dat dat in de toekomst misschien niet meer kan… 😪

de draad oppakken

Gelukkig kon ik vandaag weer na de fysio, 🙏🏻 deze had ik natuurlijk ook een week niet gehad, door de corona. Ze heeft me natuurlijk weer goed onderhanden genomen. We hebben dit natuurlijk ook allemaal besproken… Ik weet dat mijn problemen complex zijn. Ik heb binnenkort weer mijn jaarlijkse afspraak in Maastricht en zal dit daar ook zeker bespreken. In de hoop dat ze misschien iets aan de heup en onderrug kunnen doen.. of kunnen doorsturen….

In mijn quarantaine tijd heb ik nog wel een filmpje gepost op mijn YouTube kanaal, over keelpijn… ik zou je aanraden als je ook ooit keelpijn hebt om dit zeker uit proberen!

Ik kijk er naar uit om morgen eindelijk weer in het zwembad 🏊🏻‍♀️💦 te zijn.. alleen al het hangen in het water.. is voor mij een vooruitzicht om ff minder druk op mijn lijf te ervaren… ik vind het zo erg dat mijn oude fysiotherapeuten weg zijn gegaan uit het zwembad.. ik ben blij als het zomer is en ik hier in mijn achtertuin weer in het zwembad kan hangen en oefeningen kan doen… 💕

‼️Een zwembad voor mij is geen luxe, maar voor mij reduceert het de pijn. En kan het verdere achteruit gang voorkomen… Voor mensen die een binnen zwembad hebben… 👉🏻 je weet niet hoe rijk je bent.🙏🏻 Voor mensen welke gezond zijn 👉🏻 Je beseft niet, dat je de rijkste persoon op aarde bent…. 🙏🏻💕 Blijf gezond🙏🏻💕

Fijne dag, groetjes Chantal 💕

Alle blogs zijn verzameld onder het tabblad; Dagboek

Denk vaak hoe het verder moet… altijd pijn 😣

Loading

Translate »