chronische pijn,  collageenziekte,  Dagboek,  silver russell syndroom

Dagboek: 31 augustus 2021 – roeien met de riemen die we hebben.

Follow me

Nou het weer,🌦️☔ is deze zomer ook niks, dus de laatste weken ook niet meer thuis in het zwembad 🏊 geweest helaas. 😞 Ik krijg gewoonweg het water niet op temperatuur. Met al die regen en de lage temperaturen koelt het water gewoon supersnel af. Ik heb wel zonnepanelen, maar helaas trekken 8 panelen zwembadverwarming niet helemaal. Ik keek er zo na uit om deze zomer eindelijk weer mijn hydro oefeningen te doen. Mja…😔

Ik droom 💭 er vaak van, dat ik mijn tuin 🌸🌻laat overdekken met glas zodat ik zomer en winter voor mijn eigen gezondheid, elke dag ff het zwembad in te kunnen. Voor zowel oefeningen als pijnverlichting. Ik heb nog nooit een geheel overdekte tuin gezien … lol 😂 Mijn creatieve brein droomt graag. 🙄Dromen houd me weg van de realiteit, dus ik verdwijn vaak in een droom, das toch ook veel beter als hier in de realiteit lol 😊

Spelletjes? Tv kijken?

Door al het slechte weer,☔ valt de vakantie voor de kinderen ook in het water…💦💧 Maar goed een spelletje 🎲 doen is wel leuk. Wel een bordspel, want die digitale apparaten word ik ook gek van en op T.V. 📺 is ook geen zak te beleven… Ergeren jullie je ook niet dood, dat er zo weinig aanbod is? ❌

Als je dan eindelijk iets vind, wat je graag zou willen zien, moet je vaak een app installeren, want het is alleen op videoland of alleen op discovery-app…. Waar gaat dit toch heen….???😲 Ik ben gelukkig niet iemand die altijd voor de tv hangt. Eigenlijk kijk 👀 ik zelden, maar ik kwam er nu achter omdat het vakantie was en juist zo’n slecht weer, dan denk je ach misschien ff gezellig tv kijken… ❌📺❌not.

Fysiotherapie

Mijn fysiotherapie gaat altijd door, gelukkig…. Op de pijnbank van de fysio heb wel een paar heftige “vil”processen achter de rug. Maar ben van mening dat mijn linker heup wat losser is geworden,🙏 ik heb het idee dat mijn heup nu minder snel blokkeert. 🙏💪 Daarom ben ik toch altijd blij dat ik daar altijd terecht kan. Ik heb altijd heel snel spierknopen/triggerpoints.

Ik wil altijd graag weten, hoe alles zit en ontstaat. 🔍 Het helpt mij heel erg veel om uitleg te krijgen van een therapeut of andere professional. Het masseren voelt letterlijk aan of ik gevilt wordt. 🔪 Dus ik vroeg aan mijn therapeut hoe de knopen (voelen aan als bobbels onder de huid) ontstaan en waarom ik dat zo snel krijg. 🤔

Ze vertelde me dat het kan komen door bijvoorbeeld te weinig drinken, overbelasting, verkeerde houding enz. Dan vallen er al meteen een hoop kwartjes om het maar plat te zeggen. 🤔 Ik heb natuurlijk heel snel over belasting door mijn zwakke spieren en tja laten we het maar niet over mijn houding hebben. Gaat een beetje lastig als alles uit ballans is. ⚖️

Wil ik mijn pijn en doorbloeding onder controle houden, dan zullen de wekelijkse “vil” processen een must zijn, om te blijven doen. Ik ben dan ook echt blij dat ik een chronische machtiging heb😅 Als ik die niet had zou ik echt niet weten hoe ik dat zou moeten bekostigen. 💰Maar goed daar hoef ik me gelukkig niet druk over te maken. 💖

Wandelen

Ik heb helaas al een paar weken niet gelopen👣…. Niet op de loopband en niet het rondje met mijn stiefvader.. Te slecht voetje (klapvoet) en te slecht weer☔. Ik wil het lopen wel weer gaan oppakken, maar het schiet er op het moment ff bij in. Maar goed we houden moed en hopen nog op goed een nazomertje..💪🔆
Groetjes Chantal 💖

Blik in mijn tuintje 😍💖

Loading

Translate »