Pijn
Blogger,  Chronisch ziek,  chronische pijn,  Dagboek,  Moe,  Pijn,  schrijven,  silver russell syndroom

Dagboek: 20 april 2023 – afspraken – pijn – geregel

Follow me

Wat een week, wat een week helemaal vol afspraken. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn ouders. Omdat er ook veel speelt in hun leven, met hun gezondheid. Vandaar dat ik bij veel afspraken van hun moet zijn.
Omdat ze zelf het overzicht niet meer hebben, word ik er steeds meer bij betrokken. Ook zijn ze bij hun, de badkamer aan het aanpassen vanuit de wmo. Er lopen dus 3 agenda’s door elkaar.🫣 Morgen nog even met hun mee voor scan en dan ben ik blij dat het weekend is. Ik ben doodmoe. 😒

Mijn nekpijn en mijn aangezichtspijn, rugpijn is deze week ook niet te harde. Ook de spiertrillingen zitten weer overal. Toch probeer ik ondanks de drukte en de pijnen wel elke dag een rondje te wandelen. 👣 (Soms thuis op de loopband) De ene keer gaat dat beter dan de andere keer. Ook heb ik dagen erbij dat dat helemaal niet gaat. Op de dagen dat fysio heb, loop ik dit rondje of op de loopband niet, om mezelf niet te overbelasten.

Veel geregel

In het begin van de week moest ik ook nog veel regelen voor mij mijzelf. Het is zo irritant 😤 dat je elk jaar op nieuw van alles moet aanvragen en regelen. Alsof mijn situatie veranderd… 🙄 Maar goed de papperassenkraam ✍🏻🖨️✉️📮is weer allemaal weg. 😁

Zoals jullie weten ben ik erg creatief, maar als ik zo’n drukke week heb, waar ik overal alles moet regelen is het moeilijk om rond te komen van zo weinig. 👛 Als ik de tijd heb pluis ik alle aanbiedingen en alles uit om zo min mogelijk te besteden, 💶 aan mijn boodschappen. Maar deze afgelopen weken is het moeilijk om het tot op de bodem uit te zoeken…🤓 Maar goed dat dat niet altijd is. 🙏🏻 zelfs wat tijd voor mezelf, was geen tijd voor.🕰️
Ogen

Afgelopen jaren zijn mijn ogen 👀erg hard achteruit gegaan, ik vraag me af of het echt alleen met “ouderdom”te maken heeft. Ik heb altijd een scherp zicht gehad maar ik kan nu echt niet meer zonder bril. Eerst kon ik het nog oplossen met een leesbril. 🤓 Maar dat gaat helaas niet meer.
Ik heb nu varifocaal. Ik heb (wat sommige mensen niet geloven) 2 verschillende plus sterktes, dus voor veraf heb ik ook plus en voor dichtbij nog meer plus. Veel mensen zeggen tegen mij, dat kan helemaal niet voor veraf plus. En denken dat ik gek ben. 🤪 Ik word daar zo moe van… om mezelf te verdedigen.. ⚔️ Is iedereen opticien, of oogarts? 🤔🔎

Mondhygieniste

Van de week ook nog een bezoekje gebracht aan de mondhygiëniste, daar ga ik om de 3 maanden heen. Omdat ik dus een bindweefsel afwijking heb is het beter dat ze dit elke 3 maanden ff bijhouden. Maar mijn God wat is het toch een ellende om in die tandarts stoel te liggen. Ik snap daadwerkelijk niet dat daar nog niets op verzonnen is. 💡Ik ben klein 🫣😁 maar om dan in zo’n stoel te liggen is, is 45 minuten ellende. Ik kom er nog verrotter uit als ik erin ging. 😖
Pijn 😣

Ik ben natuurlijk gewend om pijn te hebben, maar kun jij het je voorstellen om een continueë zenuwpijn te voelen lopen vanuit je rug in je been en vanuit je nek naar je gezicht… die 45 minuten in de stoel daar, lijken altijd een eeuwigheid te duren… ⏱️ ik weet niet wat het is om geen pijn te hebben, maar ik vraag me daadwerkelijk weleens af, of dat jullie “gezonde mensen” weleens zenuwpijn hebben gehad. Ik weet niet hoe ik moet uit leggen, aan iemand die dat niet kent, hoe ik dat voel.. maar gelukkig ben ik nu weer 3 maanden van de mondhygiëniste verlost.. 😥

Vroeger als kind zijnde , omschreef ik mijn pijn altijd als kiespijn…🦷 ik zei dan vaak, “ik heb kiespijn in mijn knieeen” dit waren (achteraf gezien) dan pijnen veroorzaakt door de hypermobiliteit, de overstrekkingen en overbelastingen welke ik had, als ik teveel had gedaan.. Toendertijd werd dat maar afgescheept met: “het zijn maar groeipijnen”. Nu zijn die pijnen verergerd… maar die pijnen waren al vervelend… eigenlijk is vervelend zacht uitgedrukt. De aangezichtspijn is niet te harde. Ik wil niet zeiken en zeuren, maar jullie gewoon duidelijk maken hoe het is om als pijn patient door het leven te gaan, zeker als je niet gehoord of begrepen wordt….. als ik vroeger wist wat ik nu weet… had ik mezelf wel gespaard… maar tsja 🤷🏼‍♀️
Fijn weekend alvast, liefs Chantal 💖

Alle blogs zijn verzameld onder het tabblad; Dagboek

Pijn quote

Loading

Translate »