Altijd pijn,  Blogger,  Chronisch ziek,  chronische pijn,  collageenziekte,  silver russell syndroom

Dagboek: 13 april 2023 – zoveel lichamelijke problemen

Follow me

Zoals ik in mijn laatste blog volgens mij al verteld heb, ben ik de afgelopen jaren erg achteruit gegaan. Mijn spieren worden zwakker (doordat ik de afgelopen jaren om verschillende redenen de hydrotherapie niet kon volgen). De pijn in mijn nek en bovenarm / schouder is soms ondraaglijk😖. Ik heb nu oefeningen mee gekregen om de bovenarm / schouder te stabiliseren welke ik elke dag trouw doe. Het lijkt wel iets beter te gaan met die schouder, maar in mijn nek wordt de pijn maar niet minder. 🤷🏼‍♀️

Depressies

Mijn depressies staan ook om de hoek te kijken, het valt niet mee, met alles wat er gebeurd om eruit te blijven. Ik ben moe, moe en nog eens moe van alles.😪

Ziekenhuisafspraken

Volgende maand mag ik weer, voor mijn jaarlijkse apk, naar Maastricht (umc brugpoli endocrinoloog) waarvoor ik nog een bloedprik afspraak mag maken in mijn woonplaats (gelukkig kan dat dichtbij). Normaal plannen ze in Maastricht een dubbele afspraak in, voor een dexameting (botscan). Helaas ging dat niet dus moet ik 2x in dezelfde maand naar Maastricht, das minder. Altijd vervelend zeker omdat ik andere moet lastig vallen om met mij erheen te rijden.

Afgelopen week ben ik bij de gynaecoloog geweest, mede omdat ik enorm veel klachten heb als ik menstrueer. Ik dacht eerst dat het allemaal aan de overgang te wijten was. Altijd wel veel last gehad, maar soms kan ik niet eens recht staan van de pijn en ook niet naar de wc, hoe ongemakkelijk is dat… (maar ook om erover te schrijven). Ik heb gezien dat er veel vrouwen met RSS endometriose hebben, gezien de klachten welke ik heb, ben ik daar wel bang voor. 😒

Echter kon de gynaecoloog geen endometriose haarden zien op de echo (ik heb gelezen dat dit ook niet altijd zichtbaar is op een echo. Echter was er wel een flinke (waarschijnlijke) vleesboom te zien. Mijn eierstokken kon ze moeilijk vinden 🤷🏼‍♀️ Ik zal nog een nader onderzoek krijgen, omdat ze met het andere onderzoek beter zicht heeft. De gynaecoloog zei niet veel tijdens het onderzoek wel zei ze, dat we na volgend onderzoek flink moesten babbelen hierover, wat te gaan doen…🤔 Het volgende onderzoek krijg ik over een paar weken.

spiertrillingen

De laatste tijd heb ik steeds meer last van spiertrillingen, deze vinden overal plaats, in mijn benen, enkels, polsen, vingers, schouders, oog. Dit doet gelukkig geen pijn (heb ik al genoeg) maar is gewoon irritant. Ik ben nog niet begonnen met de nieuwe start voor mijn hydrotherapie (mijn ouders gaan dit gelukkig betalen voor mij). Maar ik zal wel binnenkort weer starten hiermee. Ik houd jullie op de hoogte van mijn onderzoeken welke komende tijd gaan plaats vinden. Allemaal alvast een prettig weekend toegewenst, hopen op mooi weer, want ik ben die regen helemaal beu!

Liefs Chantal 💖

Alle blogs zijn verzameld onder het tabblad; Dagboek

Loading

Translate »