Happy bottles
Besparen,  Dagboek,  silver russell syndroom,  Tips & trics

Upcyclen

Follow me

Zoals jullie waarschijnlijk wel gelezen hebben, ben ik altijd een bezig bijtje 🐝 geweest, ondanks mijn ziekte. De kunst en de uitdaging is om bezig te blijven, zonder mijn lijf te overbelasten. Maar ook om zo min mogelijk geld 💶 uit te geven. Dus wat past er niet beter in deze tijd dan (gezien de verspillingen en overtollig afval, wat we allemaal produceren) het upcyclen van spullen.

Helaas is het niet aan mij besteed om kastjes op te knappen omdat het schuurwerk voor mij te zwaar is. Dat vind ik zo erg, omdat zoiets doen ook leuk is. Maar ik slechts aan iedereen vragen of ze ff meubels gaan schuren, dus dit is een no go voor mij. ❌

Vroeger deed ik veel met bijenwas. Ik deed deze bijenwas verhitten, ofwel met een soort strijkijzer, of met een heatgun. Kleurrijk en super leuk om te doen! 🌈Maar omdat ik geen atelier ruimte heb, en ik vaker rust moet hebben tussendoor. Kan ik dit helaas ook niet meer doen. Het is te intensief voor de ruimte waar ik over beschik. Al beschik ik wel over een ergonomische ezel.. 🎨Ik kan de ezel niet laten staan in mijn woonkamer. Maar goed wie weet kan ik dat in de toekomst oppikken. Echter is dit natuurlijk geen upcycling. Maar omdat ik opzoek was naar iets anders ben ik dat nu wel aan het doen met namelijk het volgende…

Ik ben flessen 🍾en glas 🥛gaan beschilderen wat ik daarna afbak in mijn oven. Zodat de items afwasbaar zijn. Ik had wat geld gekregen voor mijn verjaardag 🎁 en heb daarvoor een probeer pakketje Glasverf gekocht. 🎨 Flessen zijn er genoeg, kijk zelf maar eens hoeveel u in de glasbak gooit! Het is licht werk en tussendoor moet de verf goed drogen, dus voor mij ideaal om andere dingen te doen, zodat ik mijn houding kan afwisselen.

Dit ging me erg goed af, alleen ik miste iets.. er gingen steentjes 💎in op de bodem, soms een touwtje 🧶vast lijmen om de hals mooi af te werken. En natuurlijk fairylights in de fles zelf. Ik heb al heel wat leuke reacties gehad en al verschillende “licht puntjes” gemaakt om mensen op te vrolijke. Het maakt mij erg blij, dat ik ook nog iets kan bijdragen voor sommige mensen en in deze maatschappij. Ik noem deze flessen “happy bottles”. Omdat de fles iemand blij maakt en omdat de fles “happy” is. (Niet afgedankt is)

Dit is voor mij een leuke eenvoudige manier om mijn hoofd leeg te maken en voldoening uit iets te halen. Ik zal hieronder wat items plaatsen welke ik gemaakt heb.

Maar zo zou je ook andere dingen kunnen upcyclen, bijv het schilderen van porselein of aardewerk. De kringloop is erg handig voor dit soort dingen. Maar denk ook aan de app of website Pinterest. Het staat hier vol met creatieve ideeen.. van kerststerren maken van wc rolletjes, tot je overkapping pimpen. Ik zelf zou niet zonder Pinterest kunnen. Ik hoop dat ik je inspireer om laagdrempelig te creëren! Meer tips and trics zijn verzameld op de volgende pagina: Tips&Trics

Groetjes Chantal 👋🏻💖

Alle blogs zijn verzameld onder het tabblad; Dagboek

Valentijns fles
Upcycled bottle
Valentijns fles
Assorti hand geschilderde flessen
Assorti bottles
Assorti glass painted items

Goud rood vaasje
Upcycled vase
Assorti happy bottles
Upcycled bottles

Loading

Translate »