Chantal’s Dagboek
Altijd pijn,  Dagboek,  silver russell syndroom

Dagboek: 29 juni 2023 pijnen-hoge luchtvochtigheid?

Follow me

Leestijd 4 minuten

Alhoewel ik niet wil klagen en zeiken over mijn pijnen. Ik zeg dit in het dagelijks leven eigenlijk zeker ook niet (vaak) hardop. Maar goed daarvoor heb ik deze blog, over mijn leven met het silverrussellsyndroom, om mij te uiten. 😊 Mijn pijnen zijn de laatste tijd een stuk erger, ik weet niet hoe dat kan of dat misschien de hoge luchtvochtigheid hier ook mee te maken heeft. Met regen weer is dit ook altijd erger. Ik heb nu uitstralende pijn vanuit mijn ellebogen naar mijn handen toe, voornamelijk links (kleine kant) voel ik het de hele tijd doorstralen tot in mijn pink. Ook de pijn in nek en aangezichtspijn zijn vaak aanwezig, maar dit zit weer aan de rechterkant (grote kant).

fysio

Mijn eigen fysio heeft een weekje vrij, gelukkig heb ik meestal dezelfde vervangende fysio. Deze heeft afgelopen dinsdag even goed mijn nek te pakken gehad, wat daarna wel verlichting gaf. Mijn heup links hebben we helaas niet meer los kunnen maken. Meestal is zo’n sessie net te kort om meerdere dingen aan te pakken. Alhoewel ik altijd al zo’n 20 minuten eerder kom om op de hometrainer te fietsen, 🚲 zijn de tijden om de lichamelijke problemen aan te pakken vaak te kort. Ik heb gelukkig 🍀 een chronische machtiging, waardoor ik vaker in de week naar de fysio heen kan gaan. Daar ben ik ook erg blij om. Maar ik kan me voorstellen dat mensen het niet kunnen betalen of te weinig zittingen hebben in hun zorgverzekering. 🤷🏼‍♀️

auto

Mijn autootje is van 2003 en het was weer tijd voor de jaarlijkse keuring. Ik ben elk jaar steeds banger dat hij er niet door komt, vanwege de leeftijd. Om helemaal geen auto te rijden zou wel complex worden met boodschappen doen enz. Gelukkig is mijn “Fordje Ka” er weer doorheen gekomen er waren wat kleine dingetjes aan, welke weer gefikst zijn. Dus ik kan weer een jaar tuffen.🚘 Gelukkig🙏🏻. Ik denk dat mensen soms niet eens beseffen hoe belangrijk een autootje kan zijn. Maar ook hoe rijk ze zijn, door een auto te bezitten. Mensen vinden dingen vaak heel gewoon… Totdat je in een situatie komt, waar dingen niet meer gewoon zijn. Besef dat goed 😌

krampen/vocht

Afgelopen nacht werd ik de hele tijd wakker van kramp in mijn kuiten. Zowel links als rechts. Snap soms niet waar het ineens allemaal vandaan komt. Toen ik wakker werd had ik ook wat vocht in mijn handen.. snap niet waarom dit de ene keer wel is en de andere keer niet. Gelukkig was de kramp in mijn kuiten elke keer kort een aantal jaar geleden had ik dat soms zo erg dat mijn been 10 minuten in een kramp bleef. Het ergste is als je dan alleen bent… dan kun je bijna niks. 😞Maar goed, gelukkig, 🙏🏻🍀💖 heb ik dat nooit zo erg meer gehad. Want dat is echt pijnlijk als het er niet uitschiet.😖

verjaardag

Afgelopen zaterdagmiddag hebben we de verjaardag van Lynn gevierd, wat was het heet! 🥵 Het was zelfs zo heet dat we de ventilator buiten hadden gezet. Dit idee kwam van Lynn, maar het hielp wel! Het was nog te warm om salades op de tafel te zetten. Op het einde van de middag hadden we voor een iedereen een broodje knak/hamburger. 🍔🌭Je zoekt het toch niet om met zo’n hitte te eten. Het was een heet🔥🥵 maar geslaagd feestje. 🥳

trots en dankbaar 🙏🏻💖

Verder ben ik nog steeds blij met mijn opblaasjacuzzi van intex. Ik maak er bijna dagelijks gebruik van. Zeker nu ik weer zoveel pijn heb. Ik ga tussen de druktes van al mijn afspraken in, proberen te genieten van mijn kleine, mooie tuintje.. Trots op 🥰 maar ook vooral dankbaar voor. 🙏🏻 💖 Alleen, had ik het nooit zo kunnen maken! Dat besef ik heel goed! Ook de rest van mijn huisje had ik nooit alleen zo kunnen maken. Dankbaar voor degene die me geholpen hebben. 🙏🏻💖

Ik wens jullie een prettig weekend! Tot volgende week! Voor alle pijn patiënten; stay strong 💪🏻💖

Je mag jouw verhaal, ervaring of opmerking altijd plaatsen in mijn gastenboek, na goedkeuring wordt deze op de website geplaatst. ✅

Loading

Translate »