Blogger,  Chronisch ziek,  chronische pijn,  collageenziekte,  Dagboek,  massage,  Pijn,  schrijven,  scoliose,  silver russell syndroom

Dagboek: 20 maart 2023 – ambulance

Follow me

Het is een hele tijd geleden sinds ik geschreven heb. Ik geen computer meer, omdat deze oud en versleten is, daardoor kan ik helaas niet in mijn admin van de website…

Ik heb ups en downs meegemaakt afgelopen jaar. Het ergste vind ik dat ik lichamelijk erg achteruit ga. Dit heeft te maken (denk ik) dat ik al een hele tijd geen hydrotherapie volg. Zoals jullie waarschijnlijk weten, is de fysiopraktijk, waar ik eerst bij zat, weggegaan bij het zwembad. Waardoor ik genoodzaakt was een andere fysiopraktijk in de buurt te zoeken. Helaas is er geen een therapeut in de buurt waar ik hydrotherapie van kan krijgen.

ambulance

Ik ben genoodzaakt om zelf hydrotherapie zelf via het zwembad te volgen wat een behoorlijke kostenpost p.m. is. Ik kon dit ook niet meer betalen dus ik ben daar vorig jaar, mee gestopt. (Aangezien mijn inkomen maar 1126 p.m. is)Door de coronatijd en het weg gaan van de therapeuten uit het zwembad ga ik steeds verder achteruit. Afgelopen woensdag was ik bij mijn ouders om wat dingen te regelen (computerwerk ed) ik kreeg ineens zo’n harde steken tussen mijn schouderbladen, dat ik nog niet meer wist wat onder of boven was. Ik dacht dat het kwam door mijn thorocale scoliose. Ik nam een paracetamol van 1000mg in de hoop dat het zakte.

Toen ik een half uur later na de toilet ging, en daarvan terug kwam. Kreeg ik het nog erger, het trok door naar mijn arm en borst.. we hebben uit voor zorg de ambulance gebeld. Na overleg waren deze binnen enkele minuten ter plaatsen en hebben een hartfilmpje gemaakt. Het hart bleek gelukkig in orde te zijn. 🙏🏻 Het ambulancepersoneel heeft overleg gepleegd met mijn ha voor eventuele pijnmedicatie, helaas mag ik niet veel. Alle NSAID’s mag ik niet. 😣 Ze stelde oxocydon (morfine) voor, aangezien ik dat eerder heb gehad en nooit hielp, behalve dat ik high ervan wordt, heb ik dit afgeslagen. ⛔️ Gelukkig kon ik wel dezelfde dag bij mijn fysiotherapeut terecht, die me behoorlijk gepijnigd heeft, maar heeft wel alles los gemasseerd.

Na aanleiding van dit verhaal hebben mijn ouders aangeboden om de hydrotherapie via het zwembad voor mij te gaan betalen. Dankbaar 🙏🏻 Dus ik ga hier binnenkort weer mee beginnen. Mijn depressies heb ik niet altijd onder controle al laat ik dit nooit aan iemand merken. Het is moeilijk om mijn hoofd boven water te houden en mij lichamelijk ook staande te houden.

onrecht

Het afgelopen jaar heb ik veel politici aangeschreven, omdat ik vind dat in onredelijk en onrechtmatig behandeld ben.😤 Duidende op het verhaal dat ik me letterlijk kapot heb gewerkt met de aandoening welke ik had, maar niet wist..😖 Ik kan er nog steeds met mijn pet niet bij dat er 4 artsen nalatig zijn geweeest (dit is aangetoond door advocaten), maar dat mijn ziekte te zeldzaam is dat ik geen claim kan indienen…😟 echter denk ik zelf dat een advocatenkantoor het onder collageenziektes moet gooien.

Daarbij krijg ik ook geen Wajong uitkering omdat ik altijd heb gewerkt… Ik krijg letterlijk stank voor dank, bovenop all pijn en ellende wat ik heb… krijg ik nog een flinke trap na… ik denk soms weleens dat de overheid gewoon willen dat wij zelfmoord plegen…🔪🔫 het is onwerkelijk om in een land als Nederland zo te moeten leven. Jullie denken dateert allemaal wel mee valt, je weet het pas als jezelf in zo’n onwerkelijke situatie zit, wat ik niemand gun!

onbegrip

Vaak als je het verhaal vertelt aan bekende, of kennissen…snappen ze er totaal niks van ik krijg dan een antwoord als; “met alle toeslagen zit je ook aan het minimumloon” maar ook mensen met minimumloon krijgen toeslagen. Ik ben volledig afgekeurd en moet rondkomen van 1126 p.m. dit is onder het bijstandsniveau?

Volgens mij snappen mensen het niet, maar ik heb gewerkt, mensen, totdat ik niet meer kon! Ik ben blij dat ik nog kan lopen… Het frustrerend om te moeten vechten en je te moeten bewijzen, of het nu om je ziekte gaat of financieel… ik zou graag weleens de rollen om willen draaien met verschillende mensen, maar vooral met mensen die hier het land regeren… ik denk dat ze het nog geen uur vol houden met de ondraaglijke pijn, welke ik continue ervaar. Laat staan om de dag door te komen, financieel, lichamelijk en psychisch.

Als je je afvraagt wat voor iemand ik ben, Ik ben altijd iemand geweest, die altijd bezig is geweest, ik word dan ook gek als ik niets doe. Vroeger maakte ik vaak bijenwas schilderijen, maar helaas lukt mij dat niet meer ivm met mijn nekklachten (slijtage en hernia’s). Daarbij heb ik geen ruimte waar ik dat zou kunnen laten staan zodat ik daar in kleine gedeeltes aan zou werken… Maar ik heb iets gevonden waar ik mijn ei in kwijt kan. Ik beschilder glas, voornamelijk gebruikte flessen.
nieuwe hobby

Toen ik in november jarig was, heb ik deze glasverf aangeschaft. Dit gaat me redelijk goed af, als ik maar tussendoor ervan af kan zodat ik niet te lang in dezelfde houding zit. Ik zal een paar fotootjes hiervan onder aan deze bladzijde zetten. Trots ben ik, van wat ik ervan maak en ik maak graag mensen blij met een handbeschilderde fles van mezelf. Ik zie het als lichtpuntjes welke ik breng in iemand anders leven… ik noem ze dan ook happy bottles.. de fles is niet afgedankt en ik maak er mensen mee blij.

Zingen

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zing ik graag, ik ben gestopt bij het koor waar ik graag zong. Dit om verschillende redenen… financieel, mijn gezondheid, de zorg over mijn ouders en er zijn nog een paar dingetjes. Wel zing ik nog steeds op Starmaker waar ik inmiddels 273,2k volgers heb. Maar ook hier heb ik vaak geen tijd voor of ben ik te moe om online te gaan.

Voor vandaag stop ik nu met schrijven, maar ik zal proberen om er weer snel te zijn..

Groetjes Chantal 💖

Alle blogs zijn verzameld onder het tabblad; Dagboek

Verschillende kleuren van mijn “happy bottles”

Loading

Translate »