chronische pijn,  Medisch dossier kwijt,  silver russell syndroom

Medisch dossier kwijt! vervolg…

Follow me

leestijd 2 minuten

Vervolg op Medisch dossier kwijt! Toen ik bij mijn moeder was geweest, ging ik verhaal halen bij mijn tante. Zij ging tenslotte vroeger heel vaak mee naar het ziekenhuis, juist om informatie op te vangen. Ook aan haar vroeg ik dus of ze gehoord had wat ze in dit dossier benoemde, namelijk het Silver-Russel-syndroom. Ook zij wist van niets.

Teleurgesteld en boos als ik was, snapte ik hier nog steeds geen snars van! En daarbij was er ook een duur genetisch onderzoek aan de gang terwijl het hier gewoon stond. Hoe kan het in een land zoals Nederland? Dat verwacht je toch niet. Maar goed het hele weekend gepiekerd over hoe dit kon. De maandag zat ik met het opgestuurde dossier bij de huisarts. Ik duwde het dossier onder zijn neus en zei: “hoe kan dit?” Hij viel bijna van zijn stoel toen hij het las.

Ik zei: “meneer, de Doktor, zou het kunnen zijn dat de computer mij als twee verschillende mensen ziet?” Ik had namelijk op mijn 14e levensjaar een naamswijziging gehad. Hij zei: “o, ja, dat zou natuurlijk kunnen….” Hij tikte op zijn computer maar tevergeefs, niks…. Later die dag werd ik op gebeld door de huisartsenpraktijk.

Ze hadden het dossier gevonden! Het was nooit in de computer gezet geworden van de overgang van papier naar digitaal………… En bedankt………….

Loading

Translate »