Chronisch ziek,  chronische pijn,  Dagboek,  Pijn,  silver russell syndroom

Dagboek: 21 april 2020 – geen kracht in mijn linkerbeen

Follow me

Na al ongeveer een week of ontiegelijke pijn aan mijn linker heup en lies te hebben. Gaat het nu ietsjes beter. Ik kon vorige week niets meer, geen kracht in mijn linkerbeen. Ik ging kapot van de pijn. De trap kon ik niet meer op of af. Het was zelfs zo erg dat ik vorige week wel 2x per dag in bad ging. Alleen maar om de pijn te reduceren. Het water is het beste middel voor mij, om minder pijn te hebben.

Ondanks de corona-crisis en de lockdown die we nu mee maken, is mijn fysiotherapeut gisteren toch maar even langs geweest om naar mijn linker been te kijken. Wat overigens mijn kleine en zwakke been is. Normaal zitten we 3 x per week in het water en proberen zo mijn spieren op een “zachtere” manier stabiel te houden. De linker heup geeft altijd al klachten. Maar de corona-crisis kunnen we nu geen hydrotherapie doen. 😢 Dat mis ik ontzettend erg, alleen al in het water hangen is zo fijn. FF minder pijn. 🙏

Maar goed in het water flipper ik regelmatig om mijn rugspieren en heupspieren zo sterk mogelijk te houden. En doen we ook veel andere oefeningen. Omdat we dit dus niet meer doen ben ik thuis elke dag op de loopband gaan lopen. Meestal 1km en de top wat ik bereikt heb was 2,5km. Dit is dus helaas teveel geweest. Toen ik meer last kreeg ben ik gestopt met lopen, het ging na twee dagen beter en ik dacht het wel op te lossen om dan ff op mijn hometrainer te fietsen… Fout gedacht… Mijn hometrainer gaat op de laagste stand voor mij best zwaar. Toen ik daar op gefietst had. Kon ik een dag later totaal niets meer.

Opstaan uit een stoel lukte me niet, ik kon niet meer op mijn zij slapen. Ik had echt een ondraaglijke uitstralende pijn tot in mijn tenen, om gek van te worden.😖 Gelukkig is de hele heftige scherpe pijn er vanaf. Maar ik wil zo graag, proberen om mijn conditie en spieren op pijl te houden. Maar dit was dus alweer teveel… wat ik deed.😔 Erg frustrerend altijd. Ik vind het zo erg dat ik nu al ff stil lig en mijn lichaam in een rap tempo verslechterd. Jammer dat het geen mooi weer is 🌞 en het zwembad nog niet kon staan. Het zou me veel helpen om daar elke dag mijn oefeningen in te doen. Helaas ook geen overdekte tropische tuin. 🌴

Ik ga nu proberen om met de oefeningen van de fysio aan de slag te gaan en haar advies op te volgen.💪 Ik mag nu alleen maar in en om het huis lopen om overbelasting te voorkomen. Dan maar hopen dat het stabiliseert, zodat ik volgende week weer voorzichtig op de loopband kan lopen.🚶‍♀

Allemaal stay safe in de Coronatijd 🙏

Loading

Translate »