Chronisch ziek,  chronische pijn,  Dagboek,  silver russell syndroom

Dagboek: 3 april 2020 – Corona COVID-19

Follow me

Heel Nederland, eigenlijk de hele wereld, is in de ban van het corona-virus (covid-19). Voor veel mensen is het dagelijks leven anders geworden. Ook voor mij, mijn therapieën kunnen al een aantal weken niet doorgaan. Dus ik probeer elke dag op de loopband thuis minimaal 1, maar ik probeer 2 km per dag te halen. Helaas is dit niet mogelijk.

Ik heb sinds een week of 2 ontzettend veel klachten van mijn linkerheup (onderontwikkelde kant) lopen op zich gaat wel maar het opstaan uit een stoel en de trap op en af lopen is erg pijnlijk. Het duurt me ook nog langer dan normaal om betrap op en af te komen. De laatste dagen ga ik ontzettend veel door mijn rug. Ik weet dat er osteo-fyt vorming in mijn heup zit, welke de heupklachten zouden kunnen veroorzaken. Afgelopen week heb ik de huisarts aan telefoon gehad, maar meer voor de beschermende maatregelen tegen Covid-19. 😷 Dan voor mijn heupklachten.

Ik hoop dat het verbeterd, mijn heup. Maar ik zal nu echt niet in het ziekenhuis kom voor een X-ray, of iets anders. Ik ga zo de klachten met mijn fysiotherapeut bespreken, om te kijken wat ik zelf kan doen en misschien weet zij aan de hand van waar de pijn zit wat er eventueel speelt, zodat ik weet wat ik zelf zou kunnen doen, om wellicht de pijn te kunnen verminderen. Ik kan bijna de trap niet op of af… erg vervelend.

Op het moment leef ik vrij geïsoleerd, ik ben altijd wel erg op mezelf. Maar in een winkel, zie je me nu echt niet tijdens deze corona-crisis! Zelfs laat ik mijn boodschappen bezorgen, is lastig als je weinig te besteden hebt, want het zijn extra kosten. Ook kun je niet profiteren van alle aanbiedingen, per winkel. Maar goed alles tegen zelfbescherming, dan maar in de rode cijfers weer. 🆘❌🆘

Zoals veel van jullie weten heb ik twee kinderen, Gelukkig! 💖 Wij hebben co-ouderschap wat, vaak ook nog weleens problemen geeft, vooral in zo’n rare tijden als deze. We verschillen nogal in mening over deze corona crisis. Omdat mijn immuunsysteem nogal zwak is, wil ik koste wat kost mijzelf beschermen.

Dus ik heb verschillende dingen voorgesteld aan mijn ex. Of onze kinderen volledig bij hem te laten, of volledig bij mij. De reden dat ik de co-ouderschap niet op normale wijze wil doorzetten, is dat hun beiden allebei nog werken de een in een winkel en de ander in de zorg.

Ook heb ik met de GGD gebeld voor hun advies te vragen, tijdens deze corona-crisis. Ik heb de situatie uitgelegd en de mevrouw aan de telefoon wist het eigenlijk ook niet. Ze raad pleegde haar collega, maar deze wist het ook niet. Ik kreeg als antwoord, dat er geen richtlijnen voor waren. 🙈 Nou ja ze noemen dit een intelligente lockdown. Maar mijn ex ziet het gevaar niet, hij beschouwd dit denk maar als een griepje. Ik heb in de facebookgroep van volwassenen en tieners met RSS gelezen, dat er mensen zijn in de UK met RSS en het advies hebben gekregen om 12 weken binnen te blijven.

Ik ben niet paranoïde maar wel realistisch. Ik ga niet naar de winkel, als mijn kinderen buiten zijn geweest moeten ze douche en de kleding in de was. (besproken met ha). Preventief drink ik knoflookwater met gember en citroen, tja niet het lekkerste drankje, maar wel om mijn imuumsysteem te boosten en te beschermen. 😝

Ik kan er ook niet goed tegen als er zo laconiek over corona gedaan wordt, voorkomen is beter dan genezen. We hebben nu de afspraak gemaakt, dat de kinderen om de 3 weken naar hem gaan. Evengoed loop ik hiermee veel risico, als ik ze dadelijk weer terug krijg. Hij (mijn ex) vindt dit allemaal wel mee vallen. Ik denk, dat hij opeens denkt een viroloog is geworden. 😅

Daadwerkelijk begrijp ik ook echt niet waarom dit kabinet niet met duidelijkere maatregelen komt tijdens deze crisis. 💔 Er zijn meer complexe situaties als deze. Vaak krijg ik het gevoel, of dat ze echt van de zwakkere afwillen…Mag ik dat niet zeggen..? Is wel mijn gevoel….! Intelligente lockdown??? 🤔

Veel mensen, naar mijn mening denken ineens dat ze zelf dokter zijn geworden en gaan maar voor andere bepalen…. Kabinet weet heel goed, dat dit zo door gaat met besmetten. Gewoon omdat heel veel mensen de regels aan de laars lappen en velen het niet serieus nemen.

Het enige wat ik wil is dit ….koste wat kost…. OVERLEVEN!!!! Jammer dat er veel mensen alleen aan hun zelf denken en geen empatisch vermogen hebben. Mensen bescherm de gezonde en kwetsbare mensen in je omgeving en doe wat er nodig is!!!💞

Loading

Translate »