chronische pijn,  Dagboek,  Moe

Dagboek: 23 juni 2021- nieuwe fysio

Follow me

Hallo allemaal, daar ben ik weer. Ik ben inmiddels al een paar weken bezig bij mijn nieuwe fysio. Gelukkig is de praktijk meedenkend. Tot nog toe bevalt het prima, ik heb wel een paar keer een flinke na reactie gehad, maar dat was natuurlijk te verwachten. Laten we maar optimistisch blijven so far so good.🙏 💖

De corona lijkt allemaal af te nemen en versoepelingen in het land nemen in sneltrein 🚄 vaart toe. Ik vind het nogal beangstigend en ik ben echt verbaasd 😯 hoe snel alles los gaat. Maar goed ondanks dat ik half gevaccineerd ben, doe ik nog steeds plastic handschoenen aan met boodschappen. 😷

De pijn in mijn hoofd en nek neemt de laatste maanden toe. De aangezichtspijn keert ook vaker terug. Ook heb ik veel eerder last van slaaphanden, armen, benen en voeten. In mijn slaap word ik wakker dat mijn handen slapen. Het is erg vreemd maar als ik op links lig, slaapt mijn rechterhand en andersom. ik heb dit natuurlijk met mijn fysio besproken en hij vond het vrij normaal dat het tegengesteld “slaapt”.😴 Ik weet dat er ook tussenwervels in mijn nek versleten zijn en er zitten ook 2 kleine hernia’s. De druk op de zenuwen zou de “slapende” ledematen veroorzaken.

Vandaag ook even bij de fysio geweest waar mijn nek en mijn rug behandeld zijn. Ik had vandaag vooral thoracaal veel last, waarschijnlijk omdat ik gister naar de mondhygiëniste ben geweest en laten we eerlijk zijn die tandarts stoelen zijn geen pretje met zo’n krippele rug om in te liggen. 🙄 Laat staan mijn lengte die te kort is voor die stoelen, ook al staat ie op de kleinste stand. 😂

Op het thoracale niveau zit scoliose welke door mijn beenlengte verschil is veroorzaakt, vandaar dat de stugge en rechte stoelen voor mij een probleem geven. Mja, ik weet in ieder geval waar die pijn vandaan komt. 🙂 Klinkt raar maar dat is wel fijn als je kan achterhalen waarom iets in je lijf een reactie geeft. Na mijn fysio ontzettend pijn in mijn nek en hoofd gehad, waarschijnlijk verkeerd gelegen. denk ik zelf. Ik hoop dat de nekpijn morgen iets minder is.

Het weer is ineens omgeslagen van 27 naar 17 graden. Eindelijk hadden we het zwembad volledig staan en ik was begonnen met mijn oefeningen in het water op te pakken. Wat me overigens erg tegenviel. Het kruispasje in het water, lukte me niet goed in het begin. Mijn heup blokkeerde, ik weet het niet anders te omschrijven. De derde dag ging het al iets beter. Maar nu ligt het weer stil, vanwege het weer. Ik kan het zwembad niet rond de 30 graden houden, helaas. 😕Door de weeromslag ben ik extreem moe, niet normaal.. Dat betekent soms dat ik middags langer dan 2 uur slaap 🙈🙊

Afgelopen week werd mijn jongste dochter 14 jaar alweer. Mijn oudste dochter, inmiddels 16 jaar, was ook geslaagd voor de HAVO dus je begrijpt het al dubbel feest!! 🎉🍾 Tjeetje wat een week was het, want mijn stiefvader had ook zijn lever operatie. Deze was ook gelukkig goed gegaan ze hebben het tumor in zijn geheel kunnen verwijderen. Weer iets om te vieren 🎉🍾 Gelukkig weer iets achter de rug. Wat een meevallers deze week ondanks alle pijnen.

Wil je reageren? Dat kan op de gastenboek pagina! Groetjes Chantal 💖

Loading

Translate »