Tips en trics diy
Armoede en chronisch ziek,  Besparen,  hulp vragen,  Tips

Alle eindjes aan elkaar knopen 🪢🛒

Follow me

Leestijd 5 minuten

Het is lastig in deze maatschappij om rond te komen. Huren, andere vaste lasten en boodschappen rijzen de pan uit!💰
Ik ben verbaasd, hoeveel duurder alles de laatste jaren is geworden. Het ergste is mijn salaris groeit nauwelijks mee. Ongelooflijk. 🙄 Ik kan mij hierover oneindig kwaad maken 😡, maar als ik mij laat meevoeren door die gedachten, dan staat het zwarte gat ⚫ om de hoek te kijken. Dus ik probeer anders te denken en mijn wereld te creëren met weinig geld. Ik wil graag wat tips met jullie delen, hoe ik de eindjes bij elkaar knoop.🙏💖😊

creativiteit

Ik moet zeggen dat ik erg creatief ben en ik echt een door bijter ben. Ik wil niet opscheppen maar dat zit echt in mij aard. 🙄 Toen ik 8/9 jaar geleden uit elkaar ging met mijn ex, had ik geen flauw benul hoe ik het allemaal ging doen.🙁 Qua huisinrichting had ik allemaal bij elkaar geraapte dingen. Niet erg ik kon vooruit! Sommige dingen kon ik verven en kreeg zo een uitstraling wat bij mij paste. Aan vrienden en familie vroeg ik, als ze spullen weg deden, het eerst langs mij te sturen. Want weggooien kan altijd!🙏💖

besparen

Het is lastig om nog boodschappen te kunnen doen als je alle vaste lasten hebt betaald. 🛍️ Iedereen met een laag inkomen zou ik willen adviseren om een voorraad aan te leggen. Het is moeilijk om zonder geld een voorraad aan te leggen. Maar als je soms een beetje geld hebt, door bijv kleding te verkopen op Vinted, spulletjes verkopen via marktplaats of op marketplace, of je krijgt vakantiegeld of verjaardagsgeld. Geef het dan niet uit aan onbenullige dingen. Denk ff na wat je ermee doet.🤑 Elke euro is er een!

Een zeikerd, dat ben ik echt geworden..lol 🤑Maar ik wil jullie op het hart drukken, dat je bijna nooit het volle pond hoeft te betalen in de supermarkt.❤️❣️Ik leef voornamelijk van de 1+1 gratis, reclames. Soms zelf 1+2 gratis of 2+3 gratis. Ik pluis de folders uit, alles is wel eens in de zoveel tijd in de reclame. Denk aan poetsmiddelen, wasmiddelen, shampoo, koffie, ranja enz. Meestal ook erg lang houdbaar. Ik vertik het om de volle mep te betalen!❌

Wat ik nog meer doe qua boodschappen, ik maak gebruik van voedselverspilling apps. Zo heb ik veel producten voor weinig geld. Veel daarvan kan ik invriezen. Ideaal! Andes had ik ook echt niet rond kunnen komen! Kijk wat je kan kopen, zo dicht mogelijk bij de bron, denk aan slachthuizen,🐄 boeren. 🍎🍒Vraag bij de groenteboer of ze mss voedsel hebben wat ze weg gooien. Ideaal voor soep te maken. 🍲 Als je geen vriezer hebt, kijk op marktplaats, kringloop winkels enz. Zet een #durftevragen bericht op je Facebook in familie en vrienden apps. Je zult versteld staan wat mensen allemaal weggooien. 😲

Als je gehuurd zit en je hebt een paar zonnepanelen, kijk naar het weer en hoe je je stroom verbruikt. Als je bewust met stroom en water om gaat, kun je snel wat besparen! Heb je geen zonnepanelen maar dag en nachtstroom kijk wat je kan om stroom te besparen.⚖️ Ik heb in de toiletten (de stortbak) een baksteen liggen om zo bij elke toiletdoorspoeling water te besparen. Goed voor het milieu en je portemonnee. 💵Je kan altijd kijken met de woningcorporatie wat er mogelijk is. Dubbelglas, zonnepanelen. Vraag wanneer je woning gerenoveerd word. Vragen mag altijd! Ben niet bang ze bijten niet! Maar blijf wel aardig tegen ze. 💝 Tenslotte ben jij afhankelijk van hun! Je zult vertelt staan, als je respectvol bent, dat er nog mensen op deze aardbol 🌍👣 rondlopen, welke je helpen.

Kijk op welke subsidies je recht hebt. Ben je alleenstaand met of zonder kinderen. Vraag ernaar bij je gemeente, wat heeft jouw gemeente te bieden en soms kunnen ze je wegwijs maken in de wirwar van regels. Denk ook aan stichting leergeld. Stichting jarige job 🎉 jeugdsportfonds enz. Erg fijn dat deze stichtingen er zijn! Heb je een handicap en heb je hulpmiddelen nodig en kan de WMO je niet helpen denk eraan dat er gehandicapten fondsen zijn voor ergonomische hulpmiddelen. Kun je het allemaal niet alleen, of is het te moeilijk? Vraag of raadpleeg een maatschappelijk werker, hun kunnen je helpen! Deze mensen zijn ervoor, je bent geen last!

Lieve mensen, ik weet dat het moeilijk is om je hoofd boven water te houden, in deze wereld, maar als ik het kan. Kunnen jullie het zeker…..Stay strong 💪💖 Wil je reageren? Dat kan op de gastenboek pagina! Groetjes Chantal 💖

oud melkannetje uit de kringloop winkel en lavendel uit de tuin!

Loading

Translate »