blauwe plekken,  Blogger,  chronische pijn,  Dagboek,  massage,  Moe,  scoliose,  vechten,  zenuwpijn

Dagboek: 13 augustus 2021 – Massage of gevilt worden?😖

Follow me

Eindelijk iets mooier weer.☀️🙏 Superfijn, kan ik weer mijn oefeningen in het zwembad doen. 🏊 Mijn nek is nog steeds stijf en pijnlijk, vooral aan mijn rechter kant (de grote kant van mij). Maar ik moet zeggen mijn nek is redelijk stabiel, het wordt gelukkig niet erger. 🙏💖 De pijn is wel te houden in mijn nek, liggen is alleen erg lastig. Ik wissel ’s nachts heel vaak van kussen, geloof het of niet, ik heb wel 4 verschillende kussens op mijn bed liggen. 😅 Een juiste kussen of matras, blijft altijd een zoektocht. 🔍

Linker (probleem) been

De vorige keer schreef ik dat ik zoveel last had van een klapvoet, 👣 ik moet zeggen, dat is gelukkig minder geworden, de afgelopen 2 weken. Waar ik nu ontzettend mee kamp, is zenuwpijn in mijn linker been. Mijn onderrug en de uitstraling naar mijn heup, lies en been is soms niet te houden 😖. Altijd als ik bij de fysio kom, kijken we per dag wat de meeste prioriteit heeft, om te behandelen. Dus afgelopen Dinsdag was mijn onderrug aan de beurt.

Massage

Ik weet niet of ik jullie weleens vertelt heb hoe pijnlijk een massage bij mij is.😖 Het is echt letterlijk of ik gevilt word. Maar het moet ff. Daarna is het meestal helemaal beurs. Vaak heb ik ook nog een reactie dat ik blauwe plekken van de massage krijg…Alsof ik gevochten heb of gevallen ben lol. 💪Dat beurse gevoel vind ik minder erg dan de zenuwpijnen, het klinkt stom voor jullie denk ik, maar ik heb er graag een villende massage voor over. Zodat het daarna hopelijk beter gaat.

Ik bedenk me nu, dat ik een foto heb, na zo’n massage, van mijn rug. Op deze foto zie je goed de reactie, van de blauwe plekken en ook mijn scoliose. Jullie zien me altijd zo, met kleren aan, aan mijn gezicht zie je weinig… Vandaar dat ik het jullie wil en kan laten zien, hoe mijn onderrug eruit ziet onder mijn leuke jurkjes. 😝 Ik denk dat jullie dan wel een beter beeld krijgen over mijn rug klachten. De hernia’s, slijtage, scoliose enz.

Scoliose

Ben gewaarschuwd mensen! Je ziet wel een stukje bil, dus als je daar niet tegen kan… Niet kijken 🙄😁🙈 Ik weet eigenlijk niet of ik ooit heb uitgelegd hoe een scoliose bij een RSS patiënt ontstaat. Scoliose is een secundaire aandoening bij mensen met het silver russell syndroom. Het is een combinatie van de spierzwakte (hypermobiliteit) en de assymetrie in mijn lijf, wat de scoliose veroorzaakt heeft. 😢

Bij mij hebben ze mijn beenlengte verschil, helaas niet goed opgevangen toen ik jonger was. Ik weet dat er veel moeders met RSS kindjes meelezen. Ik zou jullie graag mee willen geven, om het beenlengte verschil goed na te laten kijken. 🔍👀 Het voorkomt een hoop problemen en pijn, als dit op jonge leeftijd goed wordt aangepakt. Want als je niet goed op je benen staat werkt dit op je hele lijf door… Je ruggengraat moet tenslotte alles opvangen…

Als het weer niet lukt

Behalve mijn moeheid en zenuwpijn in mijn linkerbeen en linkerarm. Moet ik zeggen dat het verder wel gaat. Helaas heb ik alleen maar 2x een klein rondje kunnen lopen deze week. Dat vind ik wel jammer altijd. Ik wil zó graag fit blijven…🏃 Dat zijn de meest frustrerende dingen (op psychisch gebeid) waar ik mee kamp…. Ik wil zo graag dit en dat doen en dat lukt me gewoon niet.. Eigenlijk wil ik gewoon kunnen doen wat iedereen op mijn leeftijd kan. Maar helaas zijn dit dingen, waar ik me bij neer moet leggen. 😒 Ook moet ik ervoor oppassen dat mijn gedachten, mij op juist zo’n soort momenten niet meetrekken het zwarte gat in. ⚫

Maar goed ik wil jullie allemaal een heel fijn weekend toewensen en geniet van de kleine dingen! Wil je reageren? Dat kan op de gastenboek pagina! Groetjes Chantal 😘💖

Mijn onderrug na behandeling massage, blauwe plekken. Hier zie je goed de scoliose.

Loading

Translate »