Blogger,  Chronisch ziek,  chronische pijn,  Depressies,  schrijven,  silver russell syndroom,  Silverrussellsyndroom,  Tips

Depressies 👉 schrijven 🖊️✍️💻

Follow me

Leestijd 4 minuten

Zoals ik vaker vertelt heb, moet ik waken voor het zwarte gat, ⚫ wat elke keer om de hoe staat te kijken. 👀
Het valt niet mee om in deze maatschappij uit dat gat te blijven. Ik erger me dood en manipulatieve, respectloze mensen… Bovenop waar ik allemaal mee kamp, vind ik de maatschappij frusterend, egoïstisch en respectloos. ❌😢
Zet het journaal maar eens aan, te triest voor woorden. Steekpartijen, schietpartijen, carjackings, overvallen, armoede… Ik word er daadwerkelijk verdrietig van😭, waar gaat dit allemaal heen jongens? 🙈

Goed, hopelijk vinden jullie dat ook en draagt iedereen, die mijn website bezoekt, een steentje bij om aardig te doen, in plaats van te zeiken en te zeuren. Geef een complimentje een iemand, het zal een wereld van verschil maken. 😃💖 De meeste mensen zeiken en zeuren echt om niks! Het gaat echt daadwerkelijke nergens over…😖 Maar goed dat is mijn mening en zijn mijn bevindingen. Sorry voor mijn uitspattingen. 🙇🙏💖

Ik kan uren lang over zo’n situaties nadenken, maar dan vooral, als ikzelf zoiets meemaak. Bijvoorbeeld ik ga naar de winkel, wat voor mij al een hele opgave is. Ik sta aan de kassa en sta alles zsm in te pakken. Ik voel al altijd een druk, omdat ik het vervelend vind, als ander langer moeten wachten. 😰Geloof het of niet, ik heb het zelf meegemaakt; ongeveer 4 mensen met karren verder, staat er een man erg asociaal te schreeuwen door de winkel; 📣”Hallo, schiet gvd eens op!”📣Dat zijn momenten waar ik nog eens extra een trap na krijg en door de grond zak. 😖😖🔪🔫

Op zo’n momenten is mijn dag, dan natuurlijk al verpest, het dreunt door in mijn hoofd. “Wat doe ik fout, wat kan ik beter doen enz..”😣 Dit zijn van die momenten dat ik mezelf een schop onder de kont moet geven en het mezelf niet aan moet trekken. Ik vind dat altijd erg lastig. Om op andere gedachten te komen is een van de manieren schrijven of verhalen vertellen. ✍️

Mijn fantasie is erg levendig, vraag me niet waar ik het vandaan haal. 🔮Maar ik hoorde laatst van mijn tante dat mijn oma ook een kei was in het vertellen van verhaaltjes. Toen ze dat vertelde, herinnerde ik me dat ook. Dus het zal wel in de genen zitten ook al heb ik 1 gen-defect. 😂

Door te schrijven of te vertellen vlucht ik in mijn eigen gecreëerde wereld. 🌎 Wat is er nou beter om alle “slechte mensen” eruit te laten en alleen maar liefdevolle en grappige situaties te creëren. 🌺 Ik snap soms zelfs niet, waar ik mijn humor en verhalen vandaan haal. Maar het helpt me enorm. 🔮 Zelfs mijn jongste dochter (inmiddels 14) vraagt me nog steeds vaak. “Mam, wil je ff een verhaaltje verzinnen.” We lachen ons soms kapot wat er daar allemaal uit komt. 😂💖

Meestal schrijf ik op een laptop, het is maar net wat er in mij opkomt, waarover ik ga schrijven… Maar het is altijd een mooie wereld zonder geweld…💖 Was het maar overal zo….😞Door te schrijven probeer ik mijn pijn op de achtergrond te krijgen en mijn gedachten te verzetten.

Ik houd van sprookjes, ik houd van elfjes. Ik houd van fantasiewerelden waar de “slechte mensen” worden aangepakt. Wie weleens bij mij thuis is geweest, weet dat mijn huis ook een spookachtig tintje heeft. 🌺🔮 Ik wil mij “happy” voelen in mijn huis. Er staan kabouters in mijn voortuin, elfjes op verschillende plaatsen in mijn woonkamer en ik heb 2 enorme spiegels met pegasussen (gevleugelde paarden) erop. 👼
Dan heb ik overal kleine mini lichtjes, die overal aangaan. woonkamer hal, tuin. Sommige mensen verklaren mij voor gek…. Maar ik ben happy in mijn “sprookjes” (vlucht) wereld… ☺️
Wat ik je mee wil geven is, creëer je eigen wereld zoals jij hem wilt zien… Ben niet bang om te schrijven, maar schrijf gewoon voor jezelf… Enjoy the little things…. 🙏👼💖
Wil je reageren? Dat kan op de gastenboek pagina!
Groetjes Chantal

Een van mijn elfjes 💖
Love flowers…always flowers 💖

Loading

Translate »