chronische pijn,  Moe,  silver russell syndroom

Moe moe….moe

Follow me

Leestijd 2 minuten

Het is echt niet normaal hoe moe ik ben. Echter goed slapen doe ik niet, elke keer als ik mij omdraai word ik wakker van de pijn, altijd, al jaren lang. Als ik ga liggen ben ik echter zo vertrokken. Dan ben ik echt compleet afgebrand. Ik weet, dat ik als kind zijnde, ook meer moe was dan een ander kind. Als ik eenmaal slaap, kan ik niet vaak blijven liggen van de pijn. Ik moet er dan echt uit, om even te lopen.

Toen ik in de het adelante traject zat, heb ik ze daar de vraag gesteld. Hoe het toch komt dat ik toch altijd zo moe ben. Een van redenen dat ik zo moe ben, is dat mijn lichaam veel harder moet werken, om alle botten bij elkaar te houden, dan een gezond lichaam. Daardoor staan mijn spieren altijd onder spanning en stress. Het is dus een combinatie van de hypermobiliteit en spierzwakte. Mijn collageen/bindweefsel, is anders dan bij gezonde mensen. Het is logisch, dat ik daardoor heel snel uitgeput ben. Ik ben blij dat ze mij dit uitgelegd hebben, zodat ik eindelijk weet waarvan het komt.

Het advies van adelante was dan ook, dat ik ’s middags echt even moet gaan liggen, een paar uur. Zo zou ik de dag beter door kunnen trekken. Dat heeft mij heel wat moeite gekost, om daar aan toe te geven en eerlijk gezegd lukt dat mij nog niet altijd. Daarom leef ik een heel erg gestructureerd leven. Zodat het voor mij makkelijker is, om mezelf te houden aan deze dagindeling.

Loading

Translate »