chronische pijn,  Dagboek,  silver russell syndroom

Dagboek: 13 juli 2021-overbelasting

Follow me

Zoals jullie waarschijnlijk weten, is mijn lichaam snel overbelast en krijg ik supersnel lichamelijke reacties op alles wat ik doe. 😤 En zoals ik de laatste keer schreef had ik op 23 juni een enorme reactie gehad, op een fysio behandeling. Achteraf gezien is het denk een combinatie geweest van de rit naar Maastricht en het verkeerd gelegen hebben bij de fysio… Ik weet dat ik in de auto scheef gekeken heb om niet autoziek😷😖 te worden wat ik altijd snel wordt. Helaas heb ik nu nog steeds last van mijn nek, maar gelukkig niet zo erg meer dan het was. Ik heb gelukkig een goede fysio therapeut welke mijn klachten goed weet te behandelen.🙌

Dat mijn lijf snel klachten geeft, is een combinatie van verschillende factoren, 🔍 er zitten natuurlijke 2 kleine hernia’s in mijn nek en ik heb natuurlijk ook zwakke spieren. Ook de slijtage in mijn rug en de whiplash welke ik in 2005 opliep spelen mee. 😞 Door de thoracale scoliose en de andere klachten in mijn onderrug, waaronder ook slijtage en 2 hernia’s, ga ik vaak door de pijn andere houdingen aannemen. Waardoor sommige pijnpunten soms enorm getriggerd kunnen worden. 🔫 Helaas kunnen zo’n overbelastingen weken tot maanden duren bij mij. Vorig jaar had ik links een tennisarm wat ook 9 maanden duurde voor het enigszins weg was. 😤

Ik hoop dat deze nekpijn geen 9 maanden gaat duren. ☹️ Maar goed weken tot maanden zou in mijn geval “normaal” zijn. 🙄 Weken duurt het al lol. 🙃 Het ergste is dat je daardoor vaak niet goed kunt liggen/zitten enz. Door verkeerde houdingen aan te nemen kan de pijn juist verergeren. 😖 Dus ik probeer continue op mijn houding te letten en eventueel te corrigeren. ❌

Maar pijn zal ik altijd hebben en blijven houden, de kunst is om de basispijn te hebben allen te hebben, dus daar kom ik weer aan met mijn woord balans….⚖️ Alleen waar ligt de grens en wat kan en mag ik doen….??😕 Dat zal altijd een wisselende situatie blijven….. helaas kan ik daar geen grip op krijgen. 😢

Verder probeer ik elke dag te lopen op de loopband. 👣😊Dit lukt helaas niet altijd wat super frustrerend is voor mij.😠 Hoe graag ik ook mijn conditie op peil wil hebben en houden. Hoe graag ik er nog een paar kilo van afwil hebben, ik kan niet doen wat andere “gezonde” mensen doen en dat is iets wat ik moet accepteren.😡 Ik heb mij daar enigszins wel bij neergelegd, maar dat gaat de ene keer makkelijker dan de andere keer. 🙁

Dus als het lopen me soms niet lukt, zakt mij de moed in de schoenen. 😖😞Lopen is soms moeilijk voor mij omdat elke stap door dreunt tot in je hoofd. Elke stap welke ik zet voel ik overal in mijn lijf, van top tot teen. 😩 Gelukkig heb ik nieuwe hardloopschoenen 👟👟 (kon ik er maar mee hardlopen) met gel gekregen van iemand, dat scheelt enigszins…😊Maar toch… Ik mis de bewegingen in het zwembad. Niet omdat het leuk was, maar omdat dat het beste onderhoud was voor mijn lijf. ⚖️

Corona

Zoals ik in mijn vorige bericht 📝 ook al zei heb ik door de corona een jaar stil gelegen met oefeningen in het zwembad. 🏊‍De oefeningen welke ik eerst in het zwembad 🏊‍ deed, zijn voor mijn hele lijf te onderhouden en stabiel ⚖️ te houden. Doordat ik dat gemist heb, merk ik zeker lichamelijke achteruitgang. 🔙👎🙃 Dit zijn dingen wat mij erg beangstigd 😨 voor de toekomst… Omdat ik weet dat achteruitgang snel gaat, maar opbouw niet of nauwelijks mogelijk is. 😞

Toekomst

Ik durf er niet aan te denken hoe mijn leven er over een paar jaar uit zal zien.🙍‍ Als ik in mijn scootmobiel door het dorp rijd, zie ik de mensen kijken en denken. Vreselijk 😢 vind ik dat het gaat wel steeds makkelijker, maar rijd maar eens langs die terrassen af… 🙈Die scootmobiel was een hele hoge drempel, maar goed ik ben onafhankelijk en wil dat ook graag blijven.. 💪 Ik probeer gewoon van dag tot dag te leven en niet aan de toekomst te denken, wat niet altijd kan in je hoofd. En ik probeer me zoveel mogelijk aan een dagritme te houden, dit ook omdat ik gewoon altijd moe ben. Erg vervelend vind ik dat en ik schaam me soms kapot ervoor. 😴😳

Ik hoop dat jullie niet moe worden van mijn gezeik, als het wel zo is raad ik je aan om mijn berichten niet meer te lezen. 🙃🤐Wil je reageren? Dat kan op de gastenboek pagina! Groetjes Chantal 💖

Loading

Translate »