chronische pijn,  het kwijtgeraakt dossier,  Silverrussellsyndroom

Medische termen toen ik een baby was.

Follow me

Leestijd 2 minuten

Mijn medisch dossier, van toen ik een kind was, was dus kwijt. Gewoon vergeten in de computer te zetten! Vergeten te digitaliseren bij de overgang van papier naar het digitale tijdperk. Waarschijnlijk heb je dit wel gelezen in Medisch dossier kwijt en Medisch dossier kwijt vervolg… Maar goed toen ik dit dossier op mijn deurmat kreeg en begon te lezen was ik erg verbaasd wat daar allemaal in stond. 😮

De eerste bladzijde, welke ik zag; Toen ik 8 maanden was stond er: Een voorlopige diagnose; hemi hypertrofie li. not. achterstand. tetraplegia spastica. dysmaturitas 1710 gr. 38 weken. En er stond een diagnose; Spastisch VII. Het is niet zozeer dat ik dacht dat ik spastisch was, maar wel dat ik dacht, bij bijv. bepaalde dingen; hé, dat zou daar wel eens te maken kunnen hebben. Ik heb vaak van die rare trekjes zoals krachtverlies of geen controle op armen benen, trillende rare trekjes, klapvoet enz.. welke, ik ook vaak aangaf en nog steeds aangeef, bij artsen. Maar ik praat altijd, op een hele rustige manier (conflict vermijdend?? 😉 ) Maar achteraf denk ik dat bepaalde mensen, mij daarom, niet serieus namen en soms nog wel niet serieus nemen. Zelfs vaak als ik boos word, moeten ze gewoon lachen….

Als ik zeg dat ik pijn heb, geloof mij maar, dan heb ik echt fucking pijn, bovenop mijn “basispijn”. Maar dat snappen mensen heel vaak niet, omdat hun niet gewend zijn om altijd pijn te hebben. Ik probeer het tegenwoordig vaak uit te leggen, dat als dat iemand blind geboren wordt, weet hij niet beter. Ik ben met pijn geboren, dus ik weet niet beter. Maar mijn pijnen zijn toegenomen naar ondraaglijke pijnen en zenuwpijnen.

Loading

Translate »