chronische pijn,  Dagboek,  silver russell syndroom

Dagboek: 9 januari 2020 – neuroloog

Follow me

Na 2 weken aanhoudende hoofdpijn vandaag toch maar weer even naar de huisarts gegaan. Ik heb dit vaker, maar niet 2 weken continue. Vanwege de hoofdpijn wordt mijn nek elke week door de fysio gemasseerd. Maar de laatste weken lijkt het weinig te helpen. Waarschijnlijk komt het omdat mijn hoofd niet echt recht meer staat als ik ontspan. Mijn whiplash speelt natuurlijk ook mee. Maar het weer zal ook zeker meespelen. Mijn spieren zijn altijd hard en gespannen. We gaan het masseren nu even ophogen om te zien of dat helpt.

De afspraak bij de neuroloog, had ik ook vandaag. Voor de spierspasmes welke ik heb en enorm zijn toegenomen de laatste tijd. Ik heb eerder het woord fasciculaties gebruikt. Blijkbaar was dit een verkeerde woordkeuze. (ik gebruik altijd de woorden welken de artsen tegen mij zeggen). De neuroloog benoemde dit, na het zien van een filmpje van mijn been, myocloniën. In tegenstelling tot een andere arts, vertelde zij mij dat dit wel degelijk bij RSS kon horen.

Ze deed de “normale” reflex testen en zoals altijd bij het geval is zijn mijn reflexen erg levendig en de voetreflex ontbrak weer. Ik zei tegen de neuroloog dat ik die reflex al heel lang niet meer heb, maar er wordt nooit iets mee gedaan. Ik zeg waarom doen ze die reflextesten dan eigenlijk. Ja raar toch…Goeie vraag.. Blijkbaar kan er dan iets mis zijn met het ruggenmerg. Maar goed, dat kan ook een verklaring zijn voor de sporadische klapvoet, waardoor ik de halve tijd op mijn bek ga.

Ik vond haar erg behulpzaam en meedenkend. Ze wil i.i.g. een spieronderzoek en ook een MRI van de nek… Wat een K.. ik haat MRI’s ooo ik ben zo claustrofobisch als de pest. Tja, wat moet dat moet… maar weer afwachten op de oproep voor de MRI. Morgen even overleggen hoe we dat gaan indelen met de fysio, aangezien ik al daar 3x per week ben. Hoop dat het in haar planning past….

Loading

Translate »